Keum boo on muinainen metallityötekniikka, jonka nimi tulee Korean kielestä. Vastaavaa tekniikkaa on kuitenkin käytetty Japanissa, Kiinassa, sekä myös länsimaissa.

Tekniikassa ohutta 24 karaatin kultafoliota liitetään yleensä hopeisen esineen pintaan lämmön avulla. Mokume gane- ja damastiterästekniikoiden tavoin kyseessä on eräänlainen diffuusiohitsaustekniikka. Liitokseen tarvittava lämpötila on kuitenkin oleellisesti matalampi. Tämän mahdollistaa 300-400 asteessa kullan elektronikehillä tapahtuvat muutokset, joiden ansiosta ohut kultalevy alkaa läpäistä happea. Tätä kullan ominaisuutta käytetään hyväksi myös teollisuuden erikoissuodattimissa.

Hopeasta erityisen hyvän pohjamateriaalin tekee sen samankaltainen atomirakenne kullan kanssa, jonka ansiosta nämä metallit liukenevat hyvin toisiinsa. Yleisimmin käytetty hopeaseos 925-hopea kuitenkin sisältää 7,5% kuparia, joka kuumennettaessa hapettuu voimakkaasti muodostaen hopean pintaan monelle sepälle tuttua tummaa kuparioksidia vaikeuttaen kullan tarttumista. Tästä syystä hopeaesine käsitellään toistuvasti kuumentamalla ja jäähdyttämällä laimeaan rikkihappoliuokseen, jolloin hopeaesineen pintaan kuumennettaessa syntyvä kuparioksidi liukenee rikkihappoon jättäen jälkeensä esineen pintaan ohuen kerroksen puhdasta hopeaa. Tätä menetelmää käytettiinkin hopeoinnissa ennen elektrolyyttisen hopeoinnin yleistymistä (depletion gilding).

Ohutta kultafoliota voidaan leikata helposti esimerkiksi terävällä katkoteräveitsellä tai saksilla. Valmiiden muotojen leikkaaminen on helppoa esimerkiksi erilaisten paperileikkureiden avulla.

Menetelmä itsessään on alkuvalmisteluiden jälkeen on melko yksinkertainen. Hopeaesine kuumennetaan kaasuliekillä tai vaikkapa keittolevyllä ja kultafoliosta leikattu kuvio asetetaan paikoilleen ja hierretään pintaan kiinni käyttäen apuna kiillotuspuikkoa.

Vaikka kultafolion on oltava erittäin ohutta, vain sadasosamillien luokkaa, on se kuitenkin huomattavasti lehtikultaa ja elektrolyyttisellä kultauksella aikaansaatavaa kultakerrosta paksumpi. Tämän ansiosta keum boo tekniikalla tehty kuviointi kestää kulutusta erittäin hyvin. Keum boo- käsittely voidaankin tehdä jo korun valmistuksen alkuvaiheessa suoran levyn pintaan, jonka jälkeen levyä voidaan työstää esimerkiksi valssaamalla, vasaroimalla tai prässäämällä. Myös hehkutukset ja juottaminen ovat mahdollisia.

Usein valmiiseen esineeseen patinoidaan tumma pinta, jolle kultakuvio luo kauniin kontrastin.